Vitajte


Vážení rybári, vítame vás v novom internetovom priestore, ktorého cieľom je sprostredkovať vám zaujímavé informácie a novinky z rybárskeho prostredia, ako aj množstvo doplnkov, ktoré určite ocenia aj poľovníci a turisti.

piatok 2. decembra 2011

10 DÔVODOV - PREČO NOSIŤ MOIRU

10 DÔVODOV - PREČO NOSIŤ MOIRU


FUNKČNOSŤ
Termín funkčné prádlo znie v spojitosti s bielizňou alebo odevmi vôbec príliš technicky, ale plne vystihuje podstatu veci. Je to prádlo, ktoré pri dokonalom odvodu vlhkosti zais uje tepelnú stabilitu tela, najmä pri zvýšenej telesnej aktivite. MOIRA produkuje rôzne typy výrobkov pre všetky klimatické podmienky.
UNIKÁTNE VLÁKNO
Zásadný význam pre dokonalú funkciu výrobkov MOIRA má patentované, vysoko odbornosti polypropylénové vlákno s priečnym prierezom päťlaločný hviezdy, MOIRA TG 900. Vďaka profi lu vlákna sa vytvárajú kapilárnej priestory ako na vlákne, tak medzi vláknami v priadzu. To má za následok až dvojnásobné zvýšenie prenosu vhkosti. Použitím ďalších ušľachtilých prírodných alebo syntetických vlákien vznikajú dokonalé materiály.
DESIGN MATERIÁLOV
Každá pletenina, z ktorej vznikajú jednotlivé skupiny výrobkov MOIRA, má svoju špeciálnu architektúru. Popri špecifických funkčných požiadaviek ako je rýchlosť odvodu vlhkosti, prípadné podržanie určitého objemu vlhkosti, miery tepelnej izolácie, ventilácie a priedušnosti, má každý materiál príjemný dotyk a vzhľad. Práve štruktúra pleteniny umožňuje priaznivo komunikovať s pokožkou tak, aby sa spustil funkčný mechanizmus výrobkov MOIRA.

DESIGN VÝROBKOV
Konečná strihová podoba jednotlivých skupín a druhov výrobkov vychádza predovšetkým z určenia, kde budú tričko, spodky, nohavice alebo čiapky používané. V akých klimatických podmienkach a aká bude predpokladaná fyzická záťaž. Design sleduje anatómiu človeka pri rôznych športoch a to sa uplatňuje v strihovom riešení každého druhu produkcie MOIRA. Ploché švy a kvalitné konfekčné spracovanie sú samozrejmosťou.

SYSTÉM OBLIEKANIA
Špeciálna konštrukcia pletenín umožňuje vrstviť jednotlivé druhy na seba podľa klimatických podmienok a tak sa účinnosť, alebo ak chcete funkčnosť, umocňuje. Jednotlivé vrstvy sa zapájajú do celkového mechanizmu odvodu vlhkosti pri zachovaní schopnosti termoregulácie. Tak je možné pri nízkej hmotnosti ošatenia MOIRA dosiahnuť výrazných fyzických výkonov aj v extrémnych klimatických podmienkach.

VÝVOJ A TESTOVANIE
Neustále prebieha vývoj nových druhov materiálov a úpletov a zároveň s tým aj ich overovanie. MOIRA sa opiera o skúsenosti popredných športovcov a cestovateľov, ktorí s MOIRA spolupracujú.

SORTIMENT
Používanie funkčného prádla sa dnes rozšírilo z oblasti extrémnych športov do bežného života. MOIRA tvrdí: čo je nevyhnutné pre extrém a odporúčané pre výkonnostný šport, je praktické pri športovaní pre radosť a veľmi príjemné pre každodenné nosenie aj spanie. Preto je sortiment MOIRA tak široký a obsahuje výrobky od nočného prádla po špeciálne oblečenie do extrémnych podmienok. Všetky druhy vždy obsahuje katalóg vydaný pre určité obdobie.

ZDRAVOTNÉ NEZÁVADNOSŤ
Popri výborných funkčných vlastností majú všetky výrobky z vlákien MOIRA vynikajúcu biokompatibilitu s ľudským telom, neexistuje žiadna známa alergická reakcia na tento materiál. Je biologicky stabilný, nepodporuje rast baktérií ani plesní, čo je podporené ošetrením technológiou Sanitized, antibakteriologickým prípravkom, ktorý je pridávaný do hmoty vlákien vo chvíli ich vzniku. Mikroskopickými lomy sa počas životnosti vlákna uvoľňuje a ochraňuje kapilárnej priestory medzi vláknami pred baktériami a plesňami. Prípravok nemá absolútne žiadny vplyv na pokožku a neobmedzuje funkciu vlákna. Sanitized je vo vlákne prítomný po celú životnosť výrobku.

Ekologicky nezávadné VÝROBKY
Bielizeň má stálu farebnosť po celú dobu životnosti, nepúšťa a nie je možné ich zaprie ani zafarbiť. Výrobky MOIRA sú recyklovateľné, neporušujú životné prostredie. Majú slabý elektrostatický náboj - nepriťahujú prach.
ŽIVOTNÝ ŠTÝL
Starostlivosť o blaho nášho tela sa vžila natoľko, že vyhľadávame oblečenie, ktoré nás chránia pred vlhkom, ale vlhko naopak prepúšťa, chladom alebo teplom, neobmedzuje v pohybe, je skladné, ľahké, dobre a ľahko sa udržuje a ešte spĺňa módne trendy. Moderný človek 21. storočia čoraz viac využíva svoj voľný čas pre šport a cestovanie, stále viac času trávia aktivitami spojenými so starostlivosťou o telo. Chce žiť zdravo, teda
sa aj zdravo obliekať v súlade s ekologickými požiadavkami doby. MOIRA také ošatenie vyvíja, prísne testuje a vyrába. MOIRA sa stala odevmi novej generácie, oblečením budúcnosti.

Text prevzatý z katalógu produktov firmy Moira. Sortiment termo oblečenia nájdete na www.slaviacentrum.sk





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára