Vitajte


Vážení rybári, vítame vás v novom internetovom priestore, ktorého cieľom je sprostredkovať vám zaujímavé informácie a novinky z rybárskeho prostredia, ako aj množstvo doplnkov, ktoré určite ocenia aj poľovníci a turisti.

utorok 19. apríla 2011

Chata Aňa - Ubytovanie v Nízkych Tatrach - turistická chata v Jánskej doline

Chata Aňa - na skok od Liptovskej Mary

Osem kilometrov dlhá Jánska dolina sa nachádza na severnej strane Nízkych Tatier a patrí k jej najkrajším dolinám. Preteká ňou potok Štiavnica, ktorého vody tu vymleli množstvo krasových dutín, priepastí a jaskýň. V doline je vytvorených viac ako 150 kilometrov podzemných priestorov po oboch stranách doliny, na svoje si tu určite prídu jaskyniari. Jaskyne tu nie sú také známe ako v Demänovskej doline a ich návšteva je možná len za účelom výskumu v sprievode členov Slovenskej speleologickej spoločnosti.
Jánska dolina začína v obci Liptovský Ján a je vynikajúcim východiskom na rôzne túry, veľmi dobre sa odtiaľto dostanete na Ďumbier a hrebeňovku Nízkych Tatier. Dolina je bohatá na vzácne druhy fauny a flóry, veľkým bohatstvom sú tu bohaté pramene minerálnych a termálnych vôd. V celej doline je veľké množstvo ubytovacích možností, nachádza sa tu termálne kúpalisko. 
V zime si tu môžte výborne zalyžovať v lyžiarskom stredisku a potom využiť na zregenerovanie liečivú silu miestnych termálnych prameňov. V celom okolí sa nachádza tiež množstvo bežkárskych dráh.
Objavíte jednu z najdlhších a najkrajších dolín Nízkych Tatier. Nájdete prekrásnu prírodu, jaskyne, minerálne pramene, termálne kúpalisko, kryté bazény, športoviská, reštaurácie, hotely, penzióny, množstvo zachovaných kaštieľov i rím.kat. kostol z 14. storočia.

Kontakt:
Chata AŇA
032 03 Liptovský Ján 117
00421/ 44 / 522 27 13


chata ana-tatry-ubytovanie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára