Vitajte


Vážení rybári, vítame vás v novom internetovom priestore, ktorého cieľom je sprostredkovať vám zaujímavé informácie a novinky z rybárskeho prostredia, ako aj množstvo doplnkov, ktoré určite ocenia aj poľovníci a turisti.

pondelok 5. decembra 2011

Prvé zimné rybárske dobrodružstvo

Dňa 17.11 2011 sa konal dlho očakávaný závod na ktorom si v krásnom prostredí mohli zmerať svoje sily pretekári loviaci na prívlač s pretekármi, ktorí uprednostňujú muškárenie. Dlho očakávaný pretek nazvaný ako jesenný pohár však privítal všetkých účastníkov neopakovateľným zimným čarom a medzi rybármi veľmi obľúbený rybník Jestřabice, nachádzajúci sa na Južnej Morave, pripravil pre každého pretekára ťažkú skúšku v podobe celodenného mrazu. Veríme, že fotky priložené k tomuto rybárskemu článku Vám dokážu o atmosfére, ktorá čakala pretekárov povedať oveľa viac. Vďaka fotkám a skúsenostiam, ktoré nám sprostredkovali rybárske potreby Slávia Vám dokážeme ponúknuť krátku reportáž z týchto pretekov.


Prvý problém s ktorým sa musel vysporiadať každý rybár ašpirujúci na víťazstvo bol mráz, ktorý dokáže lov poriadne znepríjemniť. Okrem poriadneho mrznutia rúk a rybárov bolo však najväčším nepriateľom mrznutie očiek. Kto nepoznal osvedčenú metódu namočenia prútu do vody a strasenia ľadu prichádzal o krásne ryby, ktoré mohli rozhoddnúť o víťazstve. Systém bodovania spočíval v súčte umiestnení, čo znamená, že ak ste v kole ulovili nenávidenú 0, šancu na dobré umiestnenie v rybárskych pretekoch ste nenávratne stratili. V kombinácii s ozaj poriadnou zimou a často podceneným rybárskym oblečením to zapríčinilo predčasný odchod mnohých neúspešných pretekárov. Kto si nepribalil rybárske rukavice, mal veľmi ťažký lov.



Veľmi zaujímavým faktom na týchto rybárskych pretekoch je poriadna "hecovačka" medzi prívlačiarmi a muškármi, ktorí sa v duchu Fair play snažia presvedčiť, že ich spôsob lovu je lepší a úspešnejší. Za zmienku stojí, že rybárske preteky vyhral tento rok muškár, avšak hneď na druhom mieste bol rybár loviaci na prívlač, takže môžme povedať, že miesta boli rozdelené čestne a každoročné doťahovanie bude o rok znova pokračovať. Víťazným pretekárom bol pán Jakub Vach z českej republiky nasledovaný pretekárom Tomášom Slivkom, a Jiřím Tomanom. Prvým trom pretekárom týmto gratulujeme. Za zmienku stojí aj úspech prívlačového tímu Slávia z Piešťan, ktorý mal v prvej desiatke pretekárov hneď dvoch členov. Pána Jaroslava Petríčka a Mariána Michalku.


Autor: Rybárske potreby www.slaviaryby.sk

1 komentár: